VALBORG-18

Det var ett stämningsfullt Valborgsfirande vid Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar trots en oläglig regnskur. Finspångs kulturutvecklingschefchef Lars Wassrin höll ett litet tal om sin anknytning till bygden och hälsade därefter våren välkommen medan brasan började flamma upp. Ett vackert fyrverkeri avslutade kvällen.

Till årets Ljusfallshammarbor valdes Britt och Christer Eklund. De fick den sista hammaren av tio som Herbert Boltshauser snidat, med nedanstående motivering:

Christer har under många år varit en av de största eldsjälarna i Museet, han är tekniskt och praktiskt kunnig och har dessutom skrivandets gåva. Han har skrivit ”Underlag för Guideverksamhet” och därmed satt alla utställningsvrår på museet på pränt, en ny utgåva är på gång i skrivandets stund. Många artiklar i Hammarslaget har det blivit, dessa har bidragit till att uppdatera oss om arbetet på museet.

Flera år i rad har Britt och Christer ordnat det uppskattade arrangemanget ”Allsång” på museet. Med hjälp av barn och barnbarn har de bakat och serverat kaffe och kaffebröd.

Britt har ansvarat för den nya butikshörnan och bidragit med vackra interiörmålningar.

 

Ulrike Åkesson

 

Copyright Lantbruksmuseet Ljusfallshammar Webbmaster Inge Palmkvist